Specialismen

Specialismen van FysioMaatwerk Zeeland

Selecteer hieronder op een specialisme voor een uitleg, en waar u terecht kunt:

Tennis arm klachten ( Epicondylitis lateralis)

Volgens vast protocol,

Behandeling en revalidatie in vooraf vast gestelde procedure met 100 % herstel.

Manuele therapie

De manueeltherapeut houdt zich bezig met het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van het bewegingsapparaat. Dat wil zeggen de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.
In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden bij het stellen van de diagnose en het vaststellen van de therapie bij klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal de manueeltherapeut vooral binnen dit gebied werken.

Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van gewrichten verholpen of gereduceerd worden. De manueeltherapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. Als er sprake is van een overbeweeglijkheid in de gewrichten kan de manueeltherapeut met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen.
Naast het verbeteren van de functie van de gewrichten is het optimaliseren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s van groot belang.

Veel voorkomende klachten die de manueeltherapeut behandeld zijn hoofd- en nekpijn die gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; nek- en schouderklachten die uitstralen tot in de armen; klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn; artrose van de heup; lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen; bepaalde vormen van duizeligheid die opgewekt wordt door het bewegen van de nek en kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten.

Nederland kent ongeveer 2.600 manueel therapeuten die hoofdzakelijk werkzaam zijn in de zelfstandige praktijk. Ook de manueel therapeut is per 1 januari 2006 direct toegankelijk, zonder verwijsbriefje.

Revalidatie training

Sport revalidatie, na een ongeval, na en operatie of je lichaam fitter maken, behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook voor een operatie trainen is nuttig om het herstel te verbeteren ( Rapid recovery).

Tevens hebben we de mogelijkheid, deel te nemen aan diverse training groepen.

Het team staat voor u klaar.

Sport herstel en begeleiding

Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. De een speelt competitie en gaat voor de winst, de ander loopt geregeld een rondje hard, een derde zou graag zijn conditie willen verbeteren of wat gewicht willen verliezen.   De fysiotherapeut  kan zowel iets betekenen voor de beginnende sporters, sporters en geblesseerde sporters.   

Beginnende sporters – advies en begeleiding 
Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Misschien is het al lang geleden dat ze voor het laatst hebben gesport, zijn ze in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege een chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te sporten. De NVFS-sportfysiotherapeut kan iedereen helpen bij het kiezen van een activiteit die bij hem past. Hij kan vertellen wat iemand zou kunnen gaan doen en hoe. Iedereen kan een afspraak maken en een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.   Tijdens een eerste afspraak wil de sportfysiotherapeut vooral te weten komen wat iemand van hem verwacht, hoeveel ervaring iemand met sporten heeft en hoe het met de gezondheid is. Op basis van een gesprek en verdere tests zal hij een voorstel doen. Hij kan vervolgens elke training begeleiden, maar het is ook mogelijk om elke week of met een langere tussentijd de voortgang te bespreken en eventueel te hertesten.   

Geblesseerde sporters – advies en begeleiding
Een geblesseerde sporter wil zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de fysiotherapeut zorgen daarvoor. Sport-minded als hij is, zal hij er alles aan doen om de sporter zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij de blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert ook hoe de sporter tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kan blijven. Wanneer het beter gaat met de blessure, begeleidt de fysiotherapeut de sporter naar zijn oude prestatieniveau. Is de blessure te complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat de sporter bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kan.   

Soort Zeeland
Fysiotherapie ja
revalidatie training ja
Manuele therapie ja
Chronische zorg ja
B.P.P.D. ja
Parkinson ja
Sport begeleiding ja
Vrije training ja
Rapid recovery na operatie

ja